Per Morberg är sakkunnig kock som skiljer sig från andra. Han är underhållande och äkta enligt min smak. Glöm alla välkammade kockar, strukna decilitermått och rena förkläden. När Per Morberg lagar mat är det sprakande yvigt, spontant, svettigt och fyllt av känslor, färger och smaker.Allt går fort och allt är tillåtet. Det går till exempel alldeles utmärkt att skala potatis med en högtryckstvätt ute på gräsmattan och varför hålla på och fjutta med en kniv när man lätt styckar en kyckling med yxa på huggkubben? Han lagar fonder och gör allt från grunden och tar vara på all näring i sina rå varor som är noggrant utvalda. En underbar underhållning.
I dag skall vi ha fredagsmys hela familjen. Det är så en helg startar för vår familj. Jag skall nog öga igenom mina recept fån Per Mobergs. Kanske hittar jag något gott där! Trevlig mysfredag på er alla från oss alla................
fredag 23 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar