I måndags så var det säsongsstart på halv åtta hos mig på tv 4.
Halv åtta hos mig är matlagningsprogrammet där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Programmet är producerat 2008 och sänds i 32 delar. Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad, som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsbordet när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov. Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten - presentationen av menyn, inköp, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Och det är en brokig skara människor som möts vid middagsbordet där alla sätter sin egen prägel på bjudningen. Är det okej att gå in med skorna på och vad säger veganen när jägaren serverar hjort? Kan pedanten vara tyst när hon kliver in hos den stökige bohemen och hur reagerar dukningsfetischisten på en bjudning med pappersservetter på bordet? När middagen står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Har allt slit med kastrullerna varit tillräckligt? Efter middagen betygssätts kvällens värd av sina gäster och den värdkock som fått högst betyg när veckan är slut blir veckans kock och vinner ett fint pris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar